Защо някои училища в чужбина върнаха градинарството като част от учебния процес?

Защо някои училища в чужбина върнаха градинарството като част от учебния процес?

В Англия се проведе кампания, чиято цел е да върне градинарството в училищата. Хиляди училища се присединиха в тази инициатива и се наблюдават забележителни резултати.

Някои от тях са:

  • Децата, които упражняват градинарство развиват по-добра концентрация.
  • Подходящо е за свръхактивни деца, защото по този начин влагат голяма част от енергията си в дейността.
  • Засаждането и отглеждането на растение учи децата на отговорност и грижа за жив ориганизъм.
  • Подобрява търговските умения и учи на финансова култура. (след като растенията са дали плод, децата са поели инициатива да продадат реколтата, а печалбата е отишла за подобряване средата в училищата)
  • Децата се сблъскват със занаята и се запознават с животинките в природата, което им позволява да превъзмогнат страховете от насекоми.

Градинарството засяга много предмети от училищната програма, като например хранене, биология, математика и дори български език като обогатяват общата си култура. Децата, които упражняват градинарство показват много по-добра способност да се концентират, защото, освен че ангажират цялото си тяло в учебния процес, ученето на открито е и изключително полезно за ума, сърцето и тялото.

Сегашната ситуация в страната ни подтиква да стоим у дома, което ограничава възможността да се радваме и да се възползваме от богатствата на природата.

Представяме ви страхотна алтернатива, с която можете в домашни условия да възпитате отговорност и чувство за грижа у детето като съчетаете полезното със забавното, а именно създаването на собствена мини градина в домашни условия.

Нашите 3D пъзели с жива градина са едновременно занимателни и образователни. Частите се свързват лесно помежду си, което ги прави изключително удобни за децата. Завършеният пъзел е доста стабилен и може да се използва за по-нататъшни сюжетни игри. Цялото вълнение при триизмерните пъзели е, че при тях детето засажда само семената и се грижи за тях, има възможността да наблюдава целия процес на растеж - от малки кълнове до пълноценно растение.

Първите кълнове във вашата леха ще се появят след 3 дни. Пълноценното растение ще порасне само за 21 дни. През цялото това време растението е препоръчително да се гледа и да се полива. Сглобяването на пъзела развива фината моторика на ръцете, креативното мислене и разширява кръгозора.

За още интересна и полезна информация може да ни последвате във Facebook и Instagram.