Детски кукли

Настрой низходяща посока

99 артикула

на страница
Настрой низходяща посока

99 артикула

на страница

Продукти на фокус

Любимата кукла – най-вероятно всяко вече пораснало момиче си спомня поне за една кукла, с която е прекарвало неусетно часове наред. Без съмнение това е една от най-популярните детски играчки за момичета и това съвсем не е случайно – малките дами обичат тази интеракция и без да подозират се учат на важни социални и творчески умения в нейните рамки.

Търсите момичешки кукли на изгодна цена за следващия подарък на своя малка любимка? Dara.bg може да ви предложи една уникална колекция от всевъзможни видове фигурки от текстил и пластмаса, където ще откриете перфектната опция, която да зарадва малчуганката.

Голям избор от кукли за всеки интерес и индивидуалност

Всяко момиче е различно и дори в момента да има едни интереси, след немного време те може да се развият или да се променят напълно, както е при всички деца в подрастваща възраст. Затова изграждайки асортимента в онлайн секцията ни за момичешки играчки се стремим да отговорим на променящите се интереси, предлагайки различни видове кукли. Осигуряваме разнообразие от форма, цвят, изработка, материали и други характеристики на куклата.

В Dara.bg разполагаме със следния каталог, отговарящ на категорията:

  • Кукли с размерите на барби;
  • Пластмасови кукли;
  • Текстилни кукли;
  • Кукла бебе;
  • Мини кукли;
  • Фигурки феи, принцеси, бебета, русалки;
  • Кукли с аксесоари.

Големият ни асортимент позволява да се съобразите както с характера на момичето, така и с неговата възраст и проявените дотук интереси. За най-малките препоръчваме да изберете меки кукли, изработени от плат и пълнеж с коса от прежда, а за по-големите – класически пластмасови кукли с по-дребни компоненти.

Чудите се дали още една кукла е подходящ подарък? Изберете такава играчки за момичета, които са с професия и повече аксесоари и със сигурност младата госпожица ще прояви интерес към нея, избирайки я пред старите си класически кукли.

Защо куклата е една от любимите играчки на момичетата

Играта с кукла позволява на детето да се включи във въображаема ролева интеракция, което му помага да изгради важни социални и емоционални умения. Така момичетата се учат да създават истории, сценарии и да обследват различни социални роли и взаимодействия.

Този тип игра осигурява възможност на момичето да изгражда и практикува умения за грижа спрямо други хора. Представяйки си, че се грижат за куклата, че я хранят и ѝ помагат да заспи те започват да развиват усет за емпатия и съчувствие.

Освен това така любимата играчка им помага да се представят в различни роли – да бъдат родител, учител, лекар, бизнесдама или друга професия или ситуация. Това ги насърчава да изследват различни аспекти от живота и да изградят своето чувство за идентичност и независимост.