Уважаеми клиенти, периода от Четвъртък 2 Май до Понеделник 6 Май /включително/ ще бъдат почивни дни за нас. Светли Празници!

Кои са подходящите играчки за момичета

Кои са подходящите играчки за момичета

Искате да изненадате своята принцеса с подарък без повод, който да използва с удоволствие за повече от един ден? Или пък идва празник, за който трябва да изберете подарък за малка госпожица, с който вашето дете да зарадва празнуващата млада дама? Нека ви дадем няколко конкретни идеи за подходящи играчки за момичета, както и съвети при избора, които да ви помогнат за уцелването на точната момичешка играчка.

Препоръки при избора на играчка за момиче

Съобразете се с възрастта, интересите и развитието на детето. Не изхождайте непременно от неговия пол, защото не са малко случаите, в които момичетата се заглеждат по играчките на момчетата. Така например една количка с дистанционно управление би била перфектният подарък за почти всяко малко дете, което обича пряката интеракция. Конструкторът със сигурност също е в списъка с подходящи унисекс подаръци.

Преди да купите се уверете, че на кутията на играчката е указана възраст, която е подходяща за момичето, за което я взимате. Не правете компромис, когато става въпрос за най-малките деца, защото играчките за по-голяма възраст съдържат елементи, които могат да бъдат погълнати.

Идеи за играчки за момичета по възрасти и интереси

Ето и няколко конкретни предложения според 3 основни възрастови рамки.

  • Играчки за момичета 2-3 години

Текстилните кукли и животинки са един страхотен вариант за играчка за момиче в тази най-ранна възраст. Опцията за звукови ефекти също е добра и може да подейства образователно на детето. Куклите бебе също са особено подходящи, като може да изберете вариант с преобличане, който да учи малката госпожица на тоалет.

  • Детски играчки за момичета на 4-5 години

Мини кухня, комплекти кухненски пособия и прибори, кафемашини, микровълнови, щанд за сладолед и всякакви други подобни кухненски принадлежности в безопасен за детето вариант са изключително подходящи за възрастта. Нормално е не само момичетата, но и момчетата да проявяват интерес към готвенето, а това е допълнителен плюс – когато вие готвите, може детето да си играе със своите мини варианти паралелно с вас.

Тук може да се включат и по-дребни кукли, за които малката госпожица след време да се учи и да ушива сама дрешки.

  • Играчки за момичета на 6-8 години

Няма малко момиче, което да не си е мечтало да има някаква форма на куклена къща – колкото по-голяма и интерактивна, толкова по-вълнуващо, а за 6-7 годишна възраст играчката е топ попадение.

Повече от вече порасналите госпожици проявяват доста голям интерес към ръкоделието и самостоятелното майсторене и изработване на неща със собствени ръце.

Перфектната играчка тук биха били комплектите за изработка на бижута – от мъниста или ластици, а в Dara.bg имаме няколко страхотни предложения. Те ще стимулират творческите заложби на момичето, ще насърчат изграждането на търпение и освен всичко полезно, ще са много забавна и занимателна игра за него.