Детски книжки

Настрой низходяща посока

3 артикула

на страница
Настрой низходяща посока

3 артикула

на страница

Продукти на фокус

Детските книжки са страхотно средство за стимулиране на въображението и креативността у децата, като същевременно носят силна възпитателна и образователна стойност. Много скоро след прочитане на първата книжка с разбиране, децата са склонни да разпознаят четенето като интересна и удовлетворяваща дейност, към която да прибягват с желание.

Ако все още не сте взели първата книга на своето дете, приемете това за знак, че е време. А в Dara.bg ще ви предложим каталог от интересни образователни и занимателни игри и детски книжки, от който да изберете перфектно четиво за своя малчуган, което да отвори пред него вратите на един нов свят, изпълнен с вълшебства и трепет.

Интересни детски книжки, стимулиращи детското въображение

В тази категория ще поместваме класически детски книжки и други интересни нестандартни опции, които ще помогнат на детето да научава нови неща и да придобие нови ценни умения.

Търсите детски мини книжки за най-малките? Или образователни книжки за подрастващи, акцентиращи върху елемента на учене? А може би се оглеждате за вечни приказни класики или съвременни героични книги за малчугани? Dara.bg ще ви ги предложи на изгодна цена и в добро качество, правещо ги и подходящо решение за подарък.

Защо е важно детето да чете

Детските книжки са специално създадени да привлекат вниманието на детето, според неговата възраст, така че да приковат интереса му и да го накарат да прояви живо любопитство към четенето. Живописните цветни илюстрации и героите със запленяващи истории окуражават детето да увеличава знанията си и да изгражда значими литературни умения, които ще му служат за цял живот.

Още от ранна детска възраст въображението трябва да бъде стимулирано и възпитавано. То ще помогне за развиване на креативност, която впоследствие ще бъде полезна в много аспекти на реалността. Интересните истории, човъркащи фантазиите на детето ще му помогнат да развие когнитивните си способности и уменията си за посрещане на различни предизвикателства.

Безспорен е положителният ефект върху езиковите умения на малчугана и неговата грамотност. Дори само фотографската памет ще му помогне да научи как се пишат някои трудни думи, с които и много възрастни често се провалят. Четенето на детски книжки ще допринесе и за изграждането на стабилни комуникативни умения, които ще помогнат на детето да се изразява точно, ясно, разбираемо и с достатъчна дълбочина.

В най-ранна възраст четенето на приказки ще бъде приятна семейна активност, създаваща мили спомени с малчугана. За да изградите полезния навик, е необходимо първо да зададете правилния пример, превръщащ четенето в органична част от ежедневието на малки и големи.