Кошници и панери

Настрой низходяща посока

50 артикула

Страница
на страница
Настрой низходяща посока

50 артикула

Страница
на страница

Продукти на фокус

Кошнците и панерите присъстват в декорацията на българския дом от незапомнени времена. Те са много практични аксесоари за дома, защото в тях могат да се съхраняват различни предмети или да се използват за направата на интересни аранжировки.

Ние подбрахме специално за вас богат избор от кошници и панери, с които да декорирате дома си. При нас ще намерите различни по форма, размери и дизайн кошници и панери.

Някои модели се предлагат в комплект от три броя. Така лесно може да създадете еднакви декорации, които да позиционирате в няколко стаи или да подарите на приятел.

Как се правят кошниците и панерите

Кошниците и панерите са уникални изделия, защото се правят ръчно. Процеса на изработката им представлява сплитане на различни материали с цел получаване на съд с различна форма и големина. След това към този съд се добавя здрава дръжка, за да се получи кошница.

Ако полученият съд е с по-малки размери и към него не се добави дръжка, то той се нарича панер.

Размерите и дълбочината на съда може да е различна. Според тези фактори кошниците имат много приложения: съдове за съхранение, съдове за поставяне на цветя, декоративна украса за дома и други.

Материалите, от които се правят кошниците и панерите са много важни за тяхната издръжливост. Най-често се използват бамбук, дърво, тръстика или клони. Тези материали трябва да са изключително здрави, за да издържат тежестта на предметите, които ще се съхраняват в тях.

Клони от дървета като бор, дъб, ела са много подходящи, защото са здрави и трудно се чупят. Кошниците изплетени от лоза също са известни със своята издръжливостта и надеждност.

Защо да изберете кошници от ратан

Ратанът е най-често използваният материал за изработката на кошници. Това е така поради качествата, които притежава. Ратанът е изключително гъвкав материал. Ако се изтъче правилно може да бъде създаден много здрав съд, който не се поддава лесно на тежест.

Ратанът е материал, който се изработва от плетени влакна от палми или други подобни растения. Той е изключително здрав и устойчив на атмосферни условия и влага, което го прави подходящ за употреба на открито.

Изработените от ратан кошници имат стилен вид, който добавя към интериора природен елемент. Тези панери и кошници са много леки и удобни за използване.

Друго предимство на ратана е, че поддръжката му е много лесна. Този материал не събира прах и избърсването му със сух парцал е достатчъно, за да се запази за по-дълго време.

Разгледайте нашите предложения в категорията Кошници и панери и направете своята поръчка.